Thursday, February 23, 2006

De ce ne facem bloguri

Un podcast despre bloguri in Romania si nu numai, cu Dragos Novac (argumente, unapezi) si Radu Ionescu (raduionescu).

Intre noi vorbind, mi se pare destul de interesant ce zic ei acolo, nu ca ar fi chestii noi (iar eu nu stiu foarte multe despre asta), doar ca atitudinea celor doi mi se pare un pic comica: e un fel de "teenageri vorbind la propriul radio pirat" (in special Dragos, pare realmente excited ca face asta, foarte natural si friendly) meets "pionierii absoluti in ale bloggingului" (in special Radu, fata de care am anumite rezerve, for God knows what reason. Imi da cate-odata senzatia si pe blogul lui - pe care da, il citesc cu interes ;), si acum, in inregistrarea asta, ca he feels terribly good in his skin - si trebuie sa arate in continuu chestia asta. Ma rog, e doar o impresie poate.)

De ce mi-am facut eu blog?
Kit a fost persoana de la care am auzit prima oara de "blog", "blogging", "blogosfera", etc. La Scoala de Comunicare Orange. Cred ca atunci i-am vizitat prima oara blogul, dar o vreme totul s-a oprit aici. Somehow la un moment dat cred ca am inceput sa ma uit la blogurile la care link-a el, am ajuns la Deea, al carei stil mi-a placut foarte mult la vremea respectiva, de la ea la altii, and the rest is history. Am inceput sa comentez pe blogurile altora, si la un moment dat cred ca am realizat ca I need my own playground :).
So motivul meu a fost sa am locul meu in care sa pot sa scriu despre mine, despre obsesiile mele ultra-redundante, unde sa pot sa critic pe cine vreau, sa pun poze cu Roz si cu alte chestii roz ;), sa vorbesc despre diverse chestii care ma intereseaza si unde sa reusesc sa fac ceva sa keep a bit track of myself.
Secundar, brand-me is also an issue. Pe blogul asta sunt si vor aparea bits and pieces din identitatea mea. Cand o sa fiu mare o sa ma pot uita inapoi si o sa pot sa vad exact de unde si cum am pornit, si asta e foarte important pentru mine.
I'm thinking of it as building new roots for myself. Stiu ca suna extrem de serios, dar nu e :)

5 comments:

Anonymous said...

Hei, chiar I feel terribly good in my skin.

Acum - probabil ca un om multumit (vorba lu' Divertis) poate parea arogant uneori, chiar daca nu vrea - mi-o asum. Banuiesc ca asta ai vrut sa spui.

Multam de feedback.

Dragos Novac said...

"teenageri vorbind la propriul radio pirat" -- i take that as a compliment :D

Kit said...

Ma bucur ca ce-am zis la Scoala de Comunicare Orange da roade. :)

zuza said...

radu: I easily get the wronng idea despre diversi oameni :) si sunt destul de critica de fel. Nu incerc sa dreg busuiocul, dar din pacate chiar am senzatia ca all this online-communication te poate insela deseori despre personalitatea omului.

dragos: evident ca e un compliment :))

kit: eu ti-am mai zis ca da, in every way ;)

Anonymous said...

Foarte interesant. Inca cineva care a auzit pentru prima oara de blog-stuff de la kit...