Chelul si tichia de margaritar, lupul si naravul
Via Dragos Novac aflu ca ASE intentioneaza sa-si schimbe denumirea.
"Anul acesta, Academia de Studii Economice va face un referendum pentru schimbarea numelui.
Profesorii si studentii vor alege dintre: Universitatea de Stiinte Economice din Bucuresti, Universitatea Economica Bucuresti si Universitatea de Stiinte Economice si Administrative din Bucuresti. "Lumea cauta pe internet o institutie de invatamant dupa denumirea "University", iar pe noi nu ne gaseste", explica Gheorghe Rosca, rectorul ASE."
So.. ce mai conteaza ca ASE este Academie din 1913 (de Inalte Studii Comerciale si Industriale), ca la nivel national are parte de o notorietate serioasa cu numele asta, ca poate traditia mai face 2 lei (oare?), ca probabil exista metode mult mai bune de a fi gasit pe net decat prin desfiintarea rapida a aproape 100 de ani de istorie... Nu stiu de ce ma revolta atat de tare tot ce tine de ceea ce fac oamenii astia din ASE. In fond, what's in a name? Pana la urma in cazul serviciilor nu numele "face" brandul, ci oamenii. Iar din experienta mea de 4 ani recenti de "convietuire" cu oamenii astia, they suck suck suck. Si ce-i mai rau este ca am senzatia ca ei nu stiu chestia asta. Deseori am avut simtit ca oamenii aia se cred niste dumnezei mici, ca au senzatia ca ei chiar fac toate chestiile marete pe care si le pun in toate mission statement-urile, cand de fapt multi dintre ei sunt niste ratati cu pretentii, buni la toate la nivel formal, si de fapt la nimic. De ce ajung oameni cu o asemenea lipsa de perspectiva sa aiba dreptul sa formeze oameni? Si de ce au dreptul sa le calce in picioare "copiilor" dorinta de a fi mai mult si motivatia? Rau e ca majoritatea oamenilor care dau la ASE, dau acolo pentru ca nu stiu ce alta cale sa aleaga. Pe cei care chiar au stofa de economisti ii fuck up mai putin mentalitatea de cacat, insa pe cei fara un anumit tel cred ca 4 ani de lancezeala in mediul asta ii face si mai lipsiti de perspective, pentru ca cele mai multe dintre modelele oferite lor (profesorii) sunt niste persoane semidocte, fara o prea mare dorinta de a evolua si total limitate la "bucatzica" lor de cunoastere (ce se afla in afara cunoasterii lor, nu exista). Am observat uneori chiar o anumita discriminare a studentilor care incercau sa ridice putin capul deasupra mediocritatii - chiar din partea profesorilor. I guess ca se simteau amenintati, sau cine stie? Mediocritatea e foarte comoda, am observat chiar pe pielea mea in unele perioade din facultate, they got to me too, deci, la un moment dat. I'm better now :) So. Bravo people, schimbati-va numele, zugraviti, cumparati mobila noua si faceti eventual uniforme; faceti-va mai lucioase copertile la carti, editati-le mai frumos, poate ca n-o sa vi se mai observe ineptiile; in genere - continuati tot asa, si o sa fiti responsabili pentru generatii intregi de oameni neghidati, lipsiti de pasiuni si de cunostinte, adevarati viitori "specialisti" si "lideri" intr-ale afacerilor (de care se loveste lumea deja de ani intregi). Sa nu va aud insa peste ani si ani plangandu-va de generatiile tinere, care nu fac si nu dreg si nu sunt, pentru ca si voi ati fost acolo in procesul lor de formare. [Da, sunt si profesori deosebiti in ASE. Dar putini. Nu suficienti, in orice caz.]
2 comments:
Profesori buni si mai putin buni sunt peste tot. Problema este ca lumea lor si lumea tinerilor se ating prea putin pentru ca societatea avanseaza prea repede. Tinerii ar trebui sa ia doar ce le foloseste de la cei mai ...cu experienta.
Nu sunt de acord ca lumea profesorilor si lumea tinerilor se ating prea putin pt ca societatea avanseaza prea repede. Nu mi se pare o scuza asta.
Cele doua lumi trebuie sa se atinga, indiferent de lumea in care traim, altfel procesul educational nu mai are nici un sens.. La ce bun sa mai faci scoala, liceu, facultate? Si daca societatea avanseaza asa de repede, ce exact substituie ceea ce tinerii luau, mai devreme, de la profesori?
Atata vreme cat se pune macar formal accentul pe diplomele pe care le ai, "atingerea" asta trebuie sa existe, zic eu..
Post a Comment