Friday, November 24, 2006

Un an


Pe 19.11. s-a facut un an de la primul post pe bloguletzul meu poofy and obsessive. Happy Bday, tra-la-la, n-am apucat atunci sa ma/il congratulez, ma rog, as fi zis - what's the difference?

Si trebuie sa recunosc ca m-a urmarit gandul astea cateva zile, sa scriu, sa scriu, sa pun borna de 1 an.. era insa gandul ala ca si asa nu am timp sa scriu, what's the deal anyway, ce naiba fac atata caz din asta..

And then it hit me, am fost o vaca, bloguletzu are si el suflet (uhm, sort of, it's mine ;). Si a insemnat pe bune ceva ca l-am inceput, ca am scris macar saptamanal cate ceva, ca pot sa ma urmaresc retrospectiv macar un pic legat de viata mea din ultimul an..

Poate chiar mai important, mi-a deschis ochii apropos de mijloacele de informare in masa, de varietatea mediilor din care poti sa iti extragi informatiile si mai ales de libertatea pe care ti-o da netul de a selecta ceea ce vrei sau nu sa ajunga la tine. Consideram ca presa si televiziunea niste filtre ok pentru toate informatiile care exista pe lumea asta, dar in realitate filtrele oferite de toate tipurile de publicare pe net sunt de o mie de ori mai "sensibile". Deja sunt satula de infotainment, de stiri care sunt facute sa socheze, de "spectacol", de toate cacaturile. Prefer de o mie de ori stadiul in care am ajuns acum, in care privesc tot ceea ce mi se prezinta la tv, in special la televiziunile generaliste, cu un mare semn de intrebare. Si aici intervin agregatoarele de stiri si blogurile in care am ajuns sa am mult mai multa incredere.

Then, ce mi-a mai adus blogul? Un plus de cunoastere pe domeniile fata de care am a soft spot: marketing, branding, advertising.. Am fost mai in tema cu toate evenimentele legate de domeniile astea (conferinte, traininguri, etc) si mai ales cu feedbackul dat in urma lor, pe care nu prea ai cum sa il afli din alte surse..

Am fost mai aware si de viata de noapte a Bucurestiului, de toate evenimentele urbano-cool de care poate n-as fi aflat altfel, am si fost la o parte.. la cele la care nu am fost am aflat de la alti bloggeri cum a fost.. (iar - accentul pe feedback, foarte important pt mine ;)

Last but surely not least am "cunoscut" niste oameni foarte misto, si aici ma refer in mare la cei pe care ii si am in blogroll, dar mai sunt si altii pe care mi-a fost lene sa ii trec ;) Oameni fata de care ma incearca niste senzatii complet ciudate, pt ca imi plac si le stiu particele din viata si am incredere in their judgement, dar pe care chiar nu ii cunosc, nu stiu cum arata si nu pot sa relate fizic in nici un fel :) But anyway, au fost destule post-uri care chiar mi-au luminat zile in care eram mai down, sau care au avut un impact mai mic sau mai mare asupra mea. And that is pretty cool, considering ca vine din partea unor oameni pe care nu ii cunosti.

Then.. ce-a mai adus bloguletzu? Au fost momente in care mi-a boosted my ego, in care m-a facut sa ma simt mai frumoasa, mai desteapta, cu picioare mai lungi si bigger boobies ;)) Exagerand, evident, but I guess the bloggers know what I mean.

Si I dunno. Cam asta ar fi. Ce-am uitat?

8 comments:

Anonymous said...

Hei, felicitari!
Sa stii ca citind randurile astea am realizat cat de util imi e si mie blogul meu. N-o fi el popular or anything, pentru ca mai mult scriu despre ceea ce mi s-a intamplat mie, dar tocmai de aia citind posturile vechi imi amintesc de felul in care ma simteam la vremea respectiva... cum de exemplu simt o frustrare profunda legata de faptul ca nu stiu ce vreau sa fac in viata. :))

Anyway, la multe posturi! (jeez, ce urban)

zuza said...

:) mersi :) si tie..

ah, what the hell, stiu ca treci printr-o perioada mai grea acum, da' capul sus, ai luat o decizie si daca la momentul la care ai luat-o ai fost sigur ca era cea buna, inseamna ca stiai tu ceva ;) e normal sa nu mai fi atat de sigur cand dai de greu, but anyway, i'm sure ca dupa ce o sa se mai aseze lucrurile cu jobul nou o sa te mai linistesti. si oricum, spre deosebire de noi ceilalti, ai chiar doua optiuni sa reusesti acum, si acolo - si inapoi, aici :)
succes mult! ne gandim la tine :)

Skandalouz said...

Happy bday to ur blog :D

Total de acord cu dookie si cu tine - acum cateva saptamani m-am apucat sa ma uit pe posturi mai vechi de prin blog si mi-am adus aminte de chestii trecute si etc and it felt good :D Iar eu scriu rar si mai nimic si imi imaginez cum it felt for you :D

Keep it going !

zuza said...

lol.. si eu as vrea sa keep it going, dar om vedea.. 4 posturi in luna noiembrie says something ;))

Anonymous said...

:)) lma!
acum ma simt prost ca eu n-am sarbatorit in nici un fel ziua blogului meu, si are si el suflet ! :) i'll make up next year

dar intr-adevar e nice and cosy sa citesti lucruri de acum un an pe care altfel sigur le-ai fi uitat, eu cel putin am o memorie extrem de proasta :) and i got to meet some very very cool people too! pe unii chiar in realitate! :)

Anonymous said...

la multi ani bloguletului! sa creasca in continuare mare si lipsit de griji ca este adevarat ca aduce 99% lucruri bune ( ca na, trebuie sa aiba si el niste defecte, ca orice copil) :)

Adrian Mironescu said...

La multi ani! ;)

zuza said...

:) mersi frumos tuturor