Thursday, December 07, 2006

Din nou despre chinezii nostrii :)


They made it la recomandarea saptamanii pe metropotam. Good for them.

Eu n-am fost niciodata genul de om care se se oripileze de locuri mai putin dichisite, si da, Harbin-ul este unul din restaurantele in care te-ai gandi de doua ori daca sa ramai sau sa pleci atunci cand il vezi prima data si nu stii despre ce e vorba.

Si noi am ajuns tot printr-o recomandare de la un prieten acolo si de atunci (acum vreo 2 ani, cred) suntem clienti fideli. Pentru ca mancarea intr-adevar te convinge. N-as merge insa asa departe sa zic ca e mancare extrem de traditionala - as zice mai curand ca e chiar destul de europenizata.

Recomand urmatoarele feluri de mancare (fuck, ce pofta mi s-a facut ;)):
- porc in sos alb cu ghimbir: e un fel de mancare dulce, asa ca nu va bagati daca nu vreti asa ceva, dar e deosebit de bun;
- jambonul in sos china: asta e felul preferat al feliei, vorba andressei ;). superbun, dar te termina. necesita ficat puternic ;))
- plita incinsa de orice - e destul de clasic felul asta de mancare (mai putin ca prezentare) dar foarte bun;
- pentru cei care vor sa o ia incet cu gustul "chinezesc", sa n-aiba un soc cultural gastronomic prea puternic, cred ca cea mai buna idee e sa comande pui in cinci culori sau pui/porc/vita cu ciuperci si bambus. sunt destul de neutre, dar bune.
- supele in general sunt bune, chiar si cea cu porumb si creveti care e dulce. insa cred ca e just another taste that you need to acquire..
- in general, TOT e bun :)) nu mai imi aduc aminte acum nimic specific, dar mai updatez pe masura ce mai descopar ceva yumm yumm ;)

[poza de aici]

No comments: