Friday, January 26, 2007

Taximetristii

Cred ca ar trebui sa creez un label special pentru tipuri de taximetristi pe care i-am intalnit de 3-4 ani de cand merg mai des cu taxi-ul.
Sincer.. exista multi oameni ciudati si nebuni pe lumea asta, dar printre taximetristi ii recunosti parca mai usor.
Aseara de exemplu, mergand cu un taxi Cobalcescu luat de la Eroilor, o noua intamplare interesanta ;)) Vazusem de catva timp ca la compania asta au bagat in mai multe masini niste televizorase mici, montate undeva intre randul din fata de scaune si bancheta din spate, asa incat sa poata privi numai cei din spate la el. Intreband ce e cu ele, mi s-a zis ca o sa fie ceva gen transmisiuni cu circuit inchis, reclame basically. Am zis: great, nici aici nu mai scapam ;) Dar asta e alta poveste..
Revenind, aseara ma urc in taxi si vad ca televizorasul cu pricina nu era montat acolo, ci deasupra oglinzii retrovizoare. Si nu erau reclame pe el, ci ProTv-ul. Si tocmai era serialul "Om bogat, om sarac". Siiii.. se pare ca taximetristul asta era un mare fan al serialului. Jur, nu m-a bagat in seama tot drumul, era prea ocupat sa vada ce se intampla. Din cand in cand isi mai aducea aminte ca ar trebui sa ajunga cat de cat repede unde trebuia, si mai baga niste viteza, dar tot cu un ochi la tv. Si summum-ul, la un moment dat era o scena in care o ea ii spunea unui el ca nu mai vrea sa il vada pentru ca l-a prins cu alta, la care asta se intoarce la mine si fac e "ahaaaa, hahaaaa! bine i-a facut!". Asa ca in cazul in care mi se paruse ca doar la asta e atent, well, n-am mai avut nici o umbra de indoiala.

Celularul e disturbing la volan? Think again, se pare ca se poate mult mai rau ;)

Cu alta ocazie poate o sa va povestesc de alte doua personaje: taximetristul-clubber care mi-a povestit completely out of the blue tot istoricul lui legat de droguri, sau taximetristul-wacky care era suparat ca prietena l-a inselat cu cel mai bun prieten si imi zicea ca i-ar trage un pumn in fata si nu numai. Just like that :) Se pare ca am fata de good listener, ca altfel nu imi imaginez de ce atrag povesti atat de dubioase complet neprovocat..

3 comments:

Ivan cel Groaznic said...

:))))
Cam toti taximetristii sunt la fel. De obicei patesc si eu sa fiu luat in vorba... cea mai tare cred ca a fost intr-o dimineata cand am pierdut autobuzul, eram somnoros rau, mai aveam si nervi si taximetristu' ma intreaba "ai prietena?"... eu ii raspund sec "nu" la care el "pfuai... pai cum mai... hai sa te invat cum sa faci..." si s-a apucat sa ma bata la cap cu tehnici de agatat fete si alea alea... eu in mintea imi ziceam "ah ca abia astept sa scap de bine... si inca ceva... tocmai ti-ai pierdut bacsisul"...

Legat de taximetristi, cred ca ai vrea sa asculti parerea lui Staru (prieten cu Florin de la Hi-Q) despre ei aici:
http://www.e-ok.ro/editorial/Staru/year/2006/week/44#arhiva

Numai bine.

Anonymous said...

If u consider this wacky, ar trebui sa-ti povestesc de taximetristul din Brasov, de la care am aflat ca Dumnezeu e femeie :))

zuza said...

pai te rog :)