Wednesday, May 09, 2007

Din ciclul "who cares", Premiile MTV 2007


Am dat azi peste pagina pe care poti sa votezi pentru diversi "artisti"/artisti care s-au remarcat in 2006 pe scena muzicala romaneasca. Cate clisee verbale intr-o singura propozitie ;))
Cert e ca for fun am vrut si eu sa votez, si stupoare! La unele categorii nu prea am avut cu cine.. pai s-o luam pe rand:
1. Cel mai bun grup (3SE, Akcent, DJ Projekt, Hi-Q si Simplu) - acum, in ciuda faptului ca Florin are blog si sunt pretty much in awe of him de cand am descoperit asta, pentru ca e cu totul altfel decat ma asteptam, Razna e una dintre melodiile romanesti care ma calca cel mai putin subtil pe nervi. Am votat cu Simplu - pentru ca Oficial.. a fost in opinia mea cea mai buna melodie romaneasca in a very long long time, si ca baietii make it very hard sa ii urasti, chiar daca nu asculti in mod obisnuit genul de muzica pe care o promoveaza ei.
2. Cea mai buna piesa (3SE, Ghita, Dj Projekt iar, Oficial.., Stefan Banica Jr&Sr). Evident ca am votat cu Simplu, iar. Si Cum am ajuns sa te iubesc mi-a placut anul trecut, desi ma calca pe absolut toti nervii Banica Jr. Yuk yuk yuk.
3. Cea mai buna interpreta solo (p'aliz, trebuia sa alegem intre: Anda Adam, Ana Lesko, Blondy, Corina si Loredana). Uhm, dat fiind faptul ca pe primele patru le exclud din start la o astfel de categorie, pt ca nu cred in cantatul lor, ci doar in "talentul" de a face show-megashow :P, ramane Loredana cu maneaua ei, Departare. Macar are voce si e pur si simplu in alta liga fata de pasarelele astea..
4. Cel mai bun interpret solo (p'aliz again, doar pt ca ai avut un clip tot anul poti sa ajungi cel mai bun interpret solo?? - Alex, Cheloo, Chilian, Stratan, Banica). Chilian si Stratan nu prea imi zic din pacate nimic nici unul, desi canta ok amandoi, Alex whoever.. whatever, pe Banica il urasc.. ramane Cheloo :)
5. Cel mai bun hip-hop - don't really care.. ramane tot Cheloo.
6. Cel mai bun artist debutant (Adrian Eftimie (??), Alex, Andi ft. Aida (???), Cleopatra Stratan, Spike ft. Cheloo (???)). Uhm.. pai.. uhm.. chiar nu stiu ce sa zic, I guess ca mica Stratanca :P pur si simplu pt ca a creat cel mai mare buzz in jurul ei, si e un mini-fenomen.
7. Cel mai bun dance (3SE, Activ, Akcent, Crush ft. Alexandra Ungureanu, Dj Projekt). Pai s-o luam sistematic: pe 3SE si pe Akcent nu i-as vota ever din principiu, Dj Projekt nu imi plac de nici o culoare, mi se par ingrozitor de fazi, clipul de la Activ cu Reasons mi se pare foarte creepy, nu m-am uitat niciodata la el cap-coada, iar melodia e repetitiva si anosta.. asa ca raman Crush cu that Alexandra-chick, cu Aprinde dragostea. A fost okeish melodia, sa zicem.
8. Cel mai bun album (Activ, Cleopatra, Dj Projekt, Holograf, Voltaj). Nu am ascultat nici unul dintre albumele respective si sincer nici nu am interes sa le ascult. Cah. No winner here.
9. Cel mai bun rock (Cross (??? - who the fuck is Alice?), Iris cu o melodie pe care nu am auzit-o, Keo (rock pe naiba), Voltaj (bueh), Zdob si Zdub). Pai.. Zdob si Zdub. Chiar nu vad alta optiune.. Oricum slabutz rau populata si categoria asta..
10. Cea mai buna prestatie live (Directia 5, Loredana, Mandinga, Stefan Banica jr, Voltaj). Nu am inteles niciodata de ce e Voltaj tot timpul favorit la sectiunea asta, for fuck's sake. Canta nasol, au melodii sinistre, toate suna la fel si sunt pur si simplu proaste.. si enervante. Horibil. Sa ia cine o lua premiul asta.. nu m-as duce sincer la concert la nici unul dintre ei, poate doar la Loredana. Ok, Loredana sa fie atunci ;)
11. Cel mai bun pop. I'm bored, I refuse to choose. Am avut deja un premiu pt cel mai bun dance so go fuck off :P Potato - "Poteito" :P
12. Cel mai bun clip. Simplu, Oficial imi merge bine. No doubt about that.
13. Cel mai bun site. Blaaah.
14. Cel mai bun alternativ. Suie paparude, Armada verbala.

All in all, tare plictisitor pare sa fi fost anul trecut in muzica romaneasca. Chiar asa a fost? Plictisitor si slabutz rau calitativ..

4 comments:

mărie said...

yayks!
chiar aşa arată?!?
30% necunoscuţi şi Keo la rock?!?
Înţeleg că publicul votează. Dar nominalizările cine le face? Ca arată aproape ca iliescu vs. vadim în 2000.

zuza said...

:))) exact, fix iliescu vs. vadim, doar ca nefiind nimic important at stake, este pur si simplu plictisitor si usor patetic..

Skandalouz said...

yey, that's the spirit :D

Anonymous said...

Misto ca una din singurele formatii care merita vreun premiu - vorbesc despre Zdob si Zdub - nu sunt romani :))