Thursday, May 17, 2007

Eterna si fascinanta Romanie - 2

Se pare ca la aceasta ora are loc un miting PNL si PRM la Academia Militara, which would explain de ce pe tot Razoare s-au adunat inca de pe la 12 tot mai multe autocare, cu - evident - mari sustinatori voluntari ai demiterii lui Basescu, oameni educati si pe deplin informati despre evenimentele politice curente din Romania. Oameni care isi exercita drepturile cetatenesti, exprimandu-si in mod democratic pozitia fata de actuala criza politica. Oameni care cunosc si inteleg doctrinele partidelor care organizeaza acest ultim miting electoral, aderand chiar si in viata lor de zi cu zi la valorile in care cred liderii acestora.

Puuhaahaaa!

De fapt, inca de pe la pranz am avut parte de o experienta interesanta, si anume am avut posibilitatea sa studiez "continutul" unui autocar care a parcat chiar in fata casei mele. In mod ciudat, desi mitingul a inceput de ceva vreme, oamenii din autocarul asta nu au fost inca dirijati spre piata respectiva, asa ca stau si o freaca la umbra printre pomi, vorbesc tare, rad cu gura pana la urechi si se uita ciudat la oamenii care trec pe strada fara motive legate de "convingeri politice" (riiight ;)). Poate ca sunt eu paranoica, dar am fost de cateva ori la poarta sa vad daca e tot inchisa, pentru ca oamenii astia au niste fete chiar.. dubioase. Sunt foarte bronzati (si pe bune, I mean bronzati, in afara de "bronzul natural"), deci as trage concluzia ca sunt clar de la tara, si de fapt, fara sa vreau sa sun a bucuresteanca imputita, au si fete de oameni adusi direct de pe camp.
Au si cativa smecheri ai grupului printre ei - in cercurile care se formeaza pentru a discuta ei sunt intotdeauna cei mai usor de auzit si de reperat, situandu-se un pic inspre mijlocul acestuia; barbati excesiv de musculosi, tatuati cu desene pe care nu prea le vezi la saloanele autorizate (catch my drift?), ochelari de soare purtati pe frunte (nu, pe cap ar fi aproape de bun gust, I really mean PE frunte) sau in spate, pe ceafa.
Copiii sunt galagiosi, vorbesc urat si tipa intr-una. Dar deh, imaginea de target demografic care cuprinde toate varstele, sexele, etc, trebuie probabil si ea indeplinita.
Cu totii sunt bine dispusi, probabil veseli ca au scapat de o zi de munca sau de scoala, un fel de atitudinea noastra cand mergem la picnic sau in vacanta, pentru ca nu-i asa, si sa stea toata ziua intr-un autobuz in capitala este o schimbare majora in peisajul lor cotidian. Au pancarte rosii pe care scrie mare DA, sepci de hartie, tricouri si alte prostii pe care le agita in scopuri de racorire si mananca seminte, scuipand evident cojile pe jos.

Sigur, puteam sa fac o poza, dar n-am vrut sa-i vedeti ca indivizi, ci sa descriu un pic populatia asta multa si proasta pe care se bazeaza PSD-ul, PRM-ul si mai nou PNL-ul pentru a o baga la inaintare, sa fie vazuta in numar cat mai mare la tv. Oamenii astia si copiii lor o sa ii voteze probabil pana la adanci batraneti - pana cand vor muri si unii si altii, de prea mult bine ce si-au facut reciproc.


Eu o sa votez evident NU sambata. Ceea ce va doresc si voua ;)

1 comment:

Anonymous said...

Nu poza trebuia sa le faci, ci sa ii filmezi.