Wednesday, March 26, 2008

Asa puri romanii astia uneori..

Si nah ca tot vine vestitul si mult deja injuratul Summit NATO, si aflu azi ca multi taximetristi se bucura deja ca o "sa aiba ce manca si gura lor", pentru ca nu-i asa, strainii sunt prosti (si vor fi multi) si merita furati si jecmaniti pe fata.
Cum am aflat asta, o sa intrebati?

Azi l-am dus pe expertul neamt la hotel cu taxi-ul de la concurs (ma rog, long story, un eveniment pe care il organizam saptamana asta), si ca toti oamenii care se cunosc, am vorbit in taxi. In germana, ca deh, neamtu no hablas romana. Duh. Si coboara neamtu la hotel, Auf Wiedersehen, etc.
Raman cu taximetristu, blond, mai de la tara, burtica, si pliiiin de el, de ce destept stie el sa ii faca pe straini de bani.
Povestea cum pe un american - "taranu' american m-a si luat la misto da' i-am aratat eu cine e prostu'" - l-a dus sa isi ia o..ahem.. femeie de moravuri usoare.. si i-a intors la hotel, si desi cursa facea 7 ron i-a luat 200. Si americanu nu avea decat 100 la el, asa ca l-a dus si la bancomat unde a mai scos 100. Acuma, deh, americanul era si beat, dar nu-i asa, nici prea destept.
Si il intreb daca si pe romani ii face de bani, si zice..."eh, nu".. si incepe: cum ca odata era in fata la spitalul Colentina si l-au intrebat unii daca ii duce la Spitalul Floreasca. Tipul i-a intrebat daca stiu unde e Floreasca (gen ca e cam aproape), ei au zis nu.. si atunci ce s-a gandit el, i-a dus la Floreasca cumva prin tot orasul, Arcul de Triumf, etc. In gandul meu, ca deh, daca omul tot a venit la spitale in Bucuresti he must have had a beautiful day asa ca isi permite si un jaf la drumul mare :|
Si in alta ordine de idei, ca de Summit o sa lucreze daca o sa poata, pentru ca e o ocazie perfecta sa poata ocoli oamenii si sa traga pe sfoara nevorbitori de romana. A fuckin' great person, nu-i asa? :)

Si ma intreb cum exact a inteles ca e ok sa abordeze subiectul asta cu mine, mai ales ca tocmai fusesem in masina cu un strain.
Si cum ar fi fost sa-l reclam la dispecerat? (doar ca cum exact probam tot ce imi zisese?

3 comments:

Anonymous said...

In urma cu vreun an a incercat un binevoitor sa-mi arate Timisoara, pentru ca a dedus el ca daca nu stiu ca are Poli meci in ziua respectiva, nu sunt de-al locului. Si cand m-am luat de el ca de ce imi arata orasul, ca-l stiu si eu ca acolo m-am nascut, a zis, cu o nonsalanta extraordinara "Ah, credeam ca nu sunteti din Timisoara". N-are rost sa specific ca s-a lins pe bot de orice bacsis, am stat pana la ultima moneda de rest (pe care a scos-o omul, n-a mai indraznit nimic), si oricat a incercat sa reia conversatia nu i-am mai raspuns decat in raspar.

Niste lichele taximetristii romani, in toata tara. Am o sila deosebita pentru membrii acestei bresle de cacat.

Rin Tin Tin said...

Publica-i numele, indicativul, numarul de la masina. Sa nu-l mai ia nimeni.

zuza said...

din pacate nu tin minte decat ca incepea cu 4 indicativul si ca era de la Taxi 2000 omul. asa ca nu ajuta la nimic :)
si oricum nu cred ca cineva din cei aproximativ 3 oameni care imi mai citesc blogul isi va mai aduce aminte de indicativul respectiv cand va urca intr-un Taxi 2000..