Wednesday, June 07, 2006

Despre prea-frumoasa Romanie 2

Un nou fapt extrem de interesant (amicul Vadim cred ca va fi extreeem de fericit, nu ca ar fi fost vreodata pedepsit pentru continua diaree verbala de care da dovada): ieri a fost modificat Codul Penal si s-a hotarat ca insulta si calomnia nu mai sunt fapte penale.
Adica pe scurt, da cu cat kkt vrei in cine vrei, ai - n-ai dovezi, insulta pe cine vrei si cat de urat vrei, ataca cat poti demnitatea celuilalt ca stii ca oricum nu vei fi pedepsit.. si adu ce prejudiciu de imagine vrei, cui vrei.. ca e tare!
Jenant..

[Nu stiu cat de des va uitati voi pe site-ul Romania Mare, well, eu practic deloc.. dar atunci cand o fac, imi pare bine intr-un fel, pentru ca imi dau seama cate jeguri de genul asta traiesc pe lumea asta.. nu mai sunt in denial - ca asa niste oameni nu pot exista.. eu asa credeam ;)

Un exemplu cat se poate de random de jeg verbal, la Saptamana pe scurt: "În România operează o bandă de ucigasi, sub numele de Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat. Efectiv, nenorocitii ăstia omoară oameni, pe care îi scot din case si îi aruncă în stradă. Numai în Bucuresti sînt peste 41.000 de cereri de revendicare a unor case! Iar în toată tara sînt 210.000! Incredibil, ce ordinari!"

Ca un mic btw, strabunicul meu a facut atac cerebral cand a fost dat afara din propria lui casa de comunisti si deportat. I guess ca aia erau the good guys. GRR..]

3 comments:

Anonymous said...

Doar nu crezi serios ca poate aparea o lege prin care sa se dea "liber" la insulta si calomnie, nu? :)

Da, nu mai sunt fapte penale, nu mai faci puscarie, asta nu inseamna ca n-o sa platesti pentru ele (in civil).

De fapt, este o modificare pentru care se lupta de multa vreme si care pleaca de la povestea cu unii jurnalisti (de investigatie) de prin tara condamnati in penal pentru unele articole mai "incisive".

zuza said...

mda.. n-am zis niciodata ca se scapa de amenzi
insa mi se pare foarte convenient sa justifici o asemenea schimbare in codul penal prin faptul ca vezi-doamne aperi jurnalistii.. since when do they care? sa fim seriosi..

Anonymous said...

Nu este nici o justificare. Sunt oameni care au luptat pentru asta de cativa ani de zile. Li s-au pus o gramada de bete-n roate pana acum. Poveste lunga...


Faptul ca respectivul individ isi varsa dejectiile de ani de zile fara sa i se intample nimic este, intr-adevar, jenant, dar una-i una si alta-i alta.