Saturday, June 24, 2006

Surreal

.. asta am tot zis din momentul in care au intrat aseara pe scena Depeche Mode, pana cand s-a terminat concertul.. si chiar si dimineata, cand mergeam de una singura pe strada si imi cantau in continuare in cap ;) SURREAL!

nici nu stiu cu ce sa incep ;) din pacate nu am avut aparat foto la mine (vazusem pe bilet ca nu e voie, si cum sunt eu disciplinata.. ;), si nici 3310-le meu antic nu face poze (saracul abia isi mai trage sufletul sa dea mesaje).. asa ca nu am ce sa va arat.. dar o sa va povestesc ;)

pe la 5 si un sfert am intrat cu swt pe stadion.. era putina lume inca, nu am avut absolut nici o problema la intrare, toti jandarmii super-helpful si zambitori si neobsinuit de draguti, nici o coada, am primit un baticutz si un pliant cu versurile melodiilor courtesy of vodafone (..le-am bagat in ghiozdan), si ne-am tot miscat pe acolo sa vedem ce si cum e.. am avut bilete in A, adica jos, chiar in fata scenei, si am stat chiar foarte aproape, pentru cine a fost acolo, chiar in fata cortului de soundcheck..

ajungand foarte devreme, ne-am bucurat de inghetata, vremea foarte ok (nici soare prea puternic, nici prea innorat.. si thank God, nici ploaie ;), sucurile reci si atmosfera foarte pasnica si misto..

la 6 a inceput dj vania, de care parca auzisem, dar nu fusesem pana acum undeva unde sa puna el.. mi s-a parut ok, desi poate un pic ne-legat, a bagat si franz ferdinand, si kaiser chiefs si mai electro (nu ma intrebati ce, ca nu ma prea pricep :P)

dupa ce a terminat el, nu mai tin minte exact cand, au fost suie paparude, au cantat 3 melodii, au plecat. ultima - pentru inimi - melodia mea preferata de vara trecuta, acum nu prea mai imi produce nici o senzatie..

then: sistem.. la un moment dat si cu un cantaret popular, din pacate pentru ei mi s-au parut cam ca nuca-n perete.. si cel putin fata de ce a urmat, trupele romanesti mi s-au parut foarte.. amatoare (nici nu stiu exact cum sa le zic)

apoi a urmat vreo jumatate de ora, poate chiar mai mult in care s-au facut tot felul de reogranizari pe scena, ultime retusuri, etc..

and then.. au intrat :D chiar Depeche :P eram gen: "this can't really be happening", si eu nici macar nu eram such an enormous fan inainte de concert.. si au inceput cu "a pain that i'm used to", care mie imi place mult, apoi chiar nu mai stiu ce.. dar totul a curs perfect.. my favourites: prima, de care am zis, "john the revelator", "i feel you", "suffer well", "enjoy the silence", evident ;) si ca summum total: "personal jesus", that was bloody incredible.. eram total.. speechless..

partea vizuala a concertului m-a dat pe spate, au avut niste proiectii extrem de sugestive si de potrivite la fiecare moment (inclusiv live-uri din public, momentul cel mai misto redat fiind cel de la sfarsit, unde toata toata toata lumea era cu mainile sus si dadea din ele in acelasi sens); in A cel putin s-a auzit foarte bine, fara sa fie exagerat de tare; tipii de la fanclub cred au facut un cearceaf imens pe care cica scria "a lifetime waiting for tonight", care a circulat din fata spre spate pe deasupra tuturor.. se vedea din tribune de multe ori multa multa lume cu brichete aprinse, nicest image i've seen in such a long time, asa.. pura, ca feeling..

in rest, ce sa mai zic? oameni foarte ok de multe varste. inclusiv fetze de mame la 40-50 de ani, venite foarte pregatite de acasa cu saci de plastic pe care sa stea pe jos pana incepe ;) lumea foarte linistita, foarte calma, dar completely excited, se vedea pe fetele tuturor ca they truly enjoy the moment.

FOARTE frumos :D I can't remember the last time I've been so happy.. si repet, nu sunt formatia mea preferata, dar au fost geniali. Mersi swt ca m-ai dus :D

8 comments:

albeenah said...

Dintre toate blogurile pe care le-am citi pan aku despre concert...tu ti-ai gasit cele mai multe cuvinte...cu care sunt intru totul de acord ;)....a fost atat de bine incat intr-adevar...words are useless and unecessary! Nu exista cuvinte sa descriu senzatia sau expriesia de pe chipul prieteniilor mei...si mai fani ca mine

zuza said...

:) mersi frumos

Anonymous said...

jenant! de ce nu zice nimeni nimic despre tratamentul administrat celor din sectorul B care nu au vazut mare lucru decat daca se imbulzeau ca vitele inspre gard? cortul ala monstruos plasat in mijloc le-a cam tras-o inclusiv celor din peluza de sub tabela! nu e posibil asa ceva! am dat niste bani ca sa vad un videoclip! rushine vodaphone rushine emagic!!

zuza said...

pai nu stiu de ce nu zice nimeni.. am avut si eu niste prieteni care au stat in B si au fost si ei, ca si mine, superexcited de cum a fost..
nemultumiti exista intotdeauna ;))
probabil ca au avut motivele lor de ce au pus cortul de sunet acolo unde a fost

Anonymous said...

Damn! "Foisor de sunet" :) exista la orice concert! (De-aia biletele in zona aia sunt cele mai ieftine mereu.)Altfel nu prea ai cum sa auzi cum se aude "in fata"
Iar tratamentul a fost de vite peste tot! Publicul chiar a fost "dragut" fata de organizatorii care ne-au oprit sticlele cu apa la intrare dar la chioscuri au avut nevoie de o ora ca sa aduca niste amarate de sticle. Pt toti organizatorii de concerte! La un concert de 50K de participanti si cu o lungime de aproape 4 ore se lasa audienta cu cel putin cate un litru de apa de persoana, sticla de plastic fara dop! Altfel, iese din nou, treaba romaneasca!
In rest, concert frumos, baietii si-au facut treaba! Cam atat!
NU m-au incitat sa cant toate melodiile, desi le stiam pe toate :)La sfrasit nu prea mi-au tremurat picioarele cum ma asteptam! Probabil de vina sunt si cei din jurul meu care la fiecare debut de melodie ziceau: "Asta e Enjoy The Silence! Mamaaa... A da stai, e alta, ce naiba e?"

zuza said...

lol.. funny ultima remarca ;))

M said...

Se putea intra cu sticla de apa fara dop.. Eu n-am stiut si am lasat-o la intrare, dar altii au intrat asa. Ce m-a deranjat pe mine - asemanator ca idee - este ca au anuntat ca nu e voie cu nici un fel de aparat foto, cand de fapt doar camerele profesionale erau interzise :(

Anonymous said...

Intr-adevar, am fost plin de nervi pentru modul in care mare firma Coca Cola si-a batut joc de un stadion intreg. In loc sa vina cu cisternele, parca faceau economie de bautura, punind citeva chioscuri sa adape zeci de mii de oameni. De-aia, dupa 2 ore de stat la coada, am luat citeva sucuri fierbinti si-o mare decizie de viitor - In viata mea nu mai beau Coca-Cola! Si n-am mai baut porcaria lor de la concertul Depeche.