Wednesday, December 06, 2006

Those were the days my friend..


Azi e Mos Nicolae (sau Mos Niculaie, cum a cautat cineva pe google si a ajuns la mine pe blog, nu stiu exact prin ce minune ;)).

Ieri am fost la Carrefour Orhideea, pe la 4-5 dupa-masa. BIG MISTAKE! Nu cred ca trebuie sa va spun cam cat de aglomerat era, in special in zonele cu dulciuri si jucarii. Ceea ce m-a socat nu a fost asta, insa. Am fost foarte surprinsa sa vad ce mai cumpara in 2006 parintii pentru copiii lor de o sarbatoare mai mica, cum e Mos Nicolae. O sarbatoare cu ocazia careia noi primeam dulciuri si fructe si diverse chestii mici si colorate, si sosete, manusi, etc.. Nu stiu exact daca mie si lui sor-mea ne conveneau genul asta de cadouri, dar looking back, cred ca asa e normal sa tratezi ca parinte sarbatoarea asta, pentru ca altfel cam strici tot excitementul legat de Craciun.

Ieri am vazut in Carrefour parinti si bunici cumparand in disperare cele mai mari jucarii, cele mai fine dulciuri, cele mai tari gadgeturi, cele mai... Ce naiba le mai iau atunci copiilor de Craciun? O casa, o masina adevarata? :) And they say ca romanii sunt saraci. Saraci, saraci, dar tot isi permit chiar si de Nikolaus sa cumpere chestii care nu au nici o sansa ever sa incapa in pantofi :P Unless their kids au picioare de Yeti.

Asa ca nu stiu ce sa zic.. Imi pun problema, oare si cei care apartin clasei de mijloc din Romania vor ca plozii lor sa fie spoiled brats? Sa creada ca li se cuvine totul? Si sa nu mai dea doi bani pe sarbatoare in sine, ci numai pe avantajele materiale pe care le implica?

Eu si anul asta am primit tot dulciuri si ciorapi. Si am fost super incantata. Mos Nicolae e parca chiar mai misto ca Mos Craciun din unele puncte de vedere, pentru ca "he" doesn't involve the pressure pe care Mr. Claus does.
E about the little things and that makes it so much easier to enjoy..

6 comments:

Anonymous said...

pai poate era ziua lor de nume si atunci mai merge...

Anonymous said...

cmon, santa doesn't involve any pressure! el e doar mai outgoing si mai wacko decat al'lalt, dar deep down he's all about the little things too.

zuza said...

problema cu Santa e ca a devenit prea comercial, lumea isi ia cadouri din ce in ce mai mari si mai scumpe, si de la an la an fiecare avem asteptari mai mari de la ce urmeaza sa primim.. thus, pressure pt cei care ne iau cadouri si pt noi fata de cei carora le luam noi..

albeenah said...

deci de Mos Nick..draga zuza..tin sa completez o informatie cu care te-am intristat mai demult pe blogul meu: Brandon Flowers este intr-adevar casatorit...dar este si mormon..adica inca mai sunt sanse;) Am aflat intr-un articol despre noul lor album...mai scria acolo ca nu bea nu fumeaza, n-are vicii si de abia asteapta sa aiaba un copil. Of of mei mei...Just thought u'd like to know ;)

Adriana said...

pisici... ce obositor scrii!
ce-s astea "And they say ca romanii sunt saraci"? E about the little things and ; vor ca plozii lor sa fie spoiled brats...
ce naiba-i asta? :(

zuza said...

uhm.. imi pare rau ca ti se pare ca scriu obositor.. sau stai! nu-mi pare rau deloc :))
cred ca e absolut treaba mea cum, cat si in cate limbi ale pamantului scriu, cui nu-i place.. good riddance :P
sarbatori fericite si tie :)