Sunday, February 18, 2007

Blogurile anului 2006

Soo.. se zice ca anul 2006 a fost anul blogurilor in Romania. Personal cred ca a fost mai curand anul in care blogging-ul a inceput sa devina un fenomen de masa in tara noastra(sper sa nu citez pe cineva mot-a-mot la chestia asta, dar n-ar fi de mirare, dat fiind cat am citit despre asta lately ;) so sorry, if so..) si ca mai avem mult de crescut, suficient de multe zone de explorat.
Ma gandeam insa sa fac un top al blogurilor mele preferate din 2006 - sau de fapt poate nu preferate, ci pe care chiar le consider "deschizatoare de drumuri" pe nisa lor in anul trecut. Nu prea corespund blogurile mentionate aici cu ceea ce am votat realmente la RoBlogFest, pentru ca imi permit sa fiu biased acolo, sa imi sustin prietenii si febletile virtuale ;)

So:
1. Cel mai bun blog (crema frate!)
Zoso. Nu sunt innebunita dupa continutul publicat de el, dar este consecvent in postare si in idei si for fuck's sake, a fost preluat de media traditionale fara sa fie o persoana cunscuta in afara blogging-ului.

2. Cel mai informativ blog (cel mai de unde afli)
Feeder. Chiar daca e foarte nisat, are un continut interesant, foarte des actualizat, si intotdeauna foarte true temei alese.

3. Cel mai bun blog personal
Nu vreau sa aleg aici. Evident ca sunt bloguri mai bune si mai putin bune, dar din punctul meu de vedere atata vreme cat sunt sincere, nici o doza de subiectivism nu este mai buna sau mai putin buna. Am preferatii mei, dar nah, decat sa reiau aici o parte buna din blogroll.. mai bine uitati-va direct acolo;)

4. Cel mai bun blog colectiv (cel mai al nostru)
Pazea. Yeap. Biased or not biased, dar chiar cred ca daca s-ar scrie calumea pe el ar putea fi un blog cu continut foarte foarte valoros si util.

5. Cel mai bun design de blog (cel mai aratos)
Kitblog. Arata foarte bine si inainte, arata foarte bine si in varianta 2.0 (?!:P)

6. Cel mai bun blog nou (cel mai care vine din urma)
Oricum. Pentru ca e un melanj foarte interesant intre personal, colectiv si scopuri de business si le iese foarte bine.

7. Cel mai bun blog scris de cineva sub 18 ani (cel mai din aia micii)
Fara nici o indoiala, Deea. Iarasi, n-as putea zice neaparat ca sunt mare fan al stilului si al conceptiilor ei, dar pentru varsta ei, she's in a league of her own.

8. Cel mai bun post de blog
I against I al lui Vlad Tausance. Bine scris, bine simtit. Foarte tare.

9.Cel mai bun foto-blog (cel mai care ne-ncanta ochii)
Habar n-am, nu prea urmaresc genul asta de bloguri.

10. Cel mai bun blog de cultura (cel mai care ne gadila neuronu')
The Bukresh Blog. Am aflat atatea chestii misto despre Bucuresti..

11. Cel mai bun blog de divertisment
Fredo and Pid'jin. 'Cause its writers are funny and talented, pentru ca umorul a evoluat si pentru ca devine din ce in ce mai misto.

12. Cel mai bun blog de tehnologie (cel mai web 2.0 sau p-acolo)
No idea.

13. Cel mai bun blog de media (cel mai de care pe care)
Manafu. Blogul lui a devenit tot mai misto anul asta, tot mai interesant, tot mai personal, etc. S-a implicat in tot felul de proiecte blog-wise si nu mai zic de aportul la RoBlogger Survey, Netoo.. Way to go!

14. Cel mai bun blog de afaceri (cel mai de bani)
Radu Ionescu, I guess. Desi anul asta mai ales in a doua jumatate a mai rarit-o cu insemnarile, blogul lui ramane un punct de referinta pentru mine in ceea ce priveste entrepreneurship made in Ro.

15. Cel mai bun blog de companie (cel mai de piar informal)
Oricum. Desi acum cateva luni as fi spus cu mari rezerve ca blogul lor este unul corporate, now I know better ;)) Sunt relativ consecventi, autentici, stiu despre ce vorbesc si cum sa se pozitioneze. As zice ca blogul lor e mai curand indreptat catre beneficiarii finali ai serviciilor pe care le ofera si mai putin catre parteneri si clienti potentiali, dar asta e o chestie de "calibrare"; din punctul meu de vedere au pornit pe un drum foarte foarte bun.

16. Personalitatea romaneasca cea mai asteptata sa isi faca blog
Naumovici. Sunt curioasa cum scrie, daca e la fel de carismatic ca atunci cand vorbeste. In orice caz, cred ca ar putea crea content misto, nu stiu insa daca timpul i-ar permite sa devina un blogger de succes.

1 comment:

Anonymous said...

vezi www.exarhu.ro