Thursday, June 28, 2007

Unde reciclam? Reciclam? :)


De cateva zile am fost napadita de obsesia totala ca vreau sa incep sa reciclez stuff. Ce imi sta cel mai nasol pe creier sunt sticlele de plastic, dar sunt sigura ca mai sunt o mie de chestii care s-ar putea refolosi intr-un fel sau altul ca prea-minunata noastra planeta sa nu devina gen.. ieri.. a humongous trash dump ;)

Vreau deci sa fac o lista cu locuri unde poti sa scapi de diverse gunoaie AND save the planet :P Nu am gasit mare lucru, dar poate ca in catralioanele de cititori pe care ii am se vor mai gasi persoane care sa mai extinda lista :) Asadar:

- pentru hartie - copacul de hartie - un proiect foarte dragut si util: se colecteaza hartie de la oameni si se planteaza pomi;
- pentru cartuse de imprimanta - la centrul national de colectare a cartuselor goale;
- pentru mobile vechi, incarcatoare, baterii si alte accesorii de mobil - la vodafone - indiferent de unde a fost cumparat telefonul;

Pentru mase plastice (ce ma interesa pe mine cel mai mult ;) nu am gasit nimic, doar o lista destul de interesanta despre tipuri de mase plastice, ce si cum se recicleaza din ele.

Si totusi, in situatia in care as vrea sa ma apuc sa strang PET-uri, de exemplu, unde naiba ma duc cu ele?

10 comments:

IRN said...

ma asociez si eu la proiect. am fost campioana in generala la strans castane si macesi.
deci: unde ducem peturile, unde ducem ambalajele de non-carton?, unde ducem...

cred ca e material de tagging

Jen said...

http://greenpeace.ro/campaigns/topic_23.html aici, in dreapta, mai e un link cu centre de reciclare a hartiei (e un xls cu multe). eu o sa ma mut fix langa unul, hihi.

despre pet-uri... habar n-am. sa scrii daca afli ceva.

pe la noi nu-s cosuri de gunoi dintr-alea pentru diverse materiale? am vazut in valcea acum 2 saptamani si erau tare misto.

zuza said...

nuu.. pai bucurestiul e o capitala speciala, cu siguranta mai putin producatoare de gunoaie decat valcea, de exemplu, si atunci la ce sa avem nevoi de recipiente speciale? :P

Skandalouz said...

Si eu sunt 100% available pentru reciclat stuff.

http://www.tabaradecuratenie.ro/

Anonymous said...

Pe la mine prin cartier(crangasi) trecea un nene cu o dacie papuc, nene care strangea peturi de plastic din gunoaie.Vazand-ul si gandindu-ma de ceva timp, ca si voi,unde as putea duce aceste peturi, am strans in vreo 2 sapt un sac mare de 120l plin de sticle.Dar...,fix de cand m-am apucat eu de strans peturi a disparut si nenea cu dacia.Asa ca,tot la ghena vor ajunge peturile.

Anonymous said...

Ca tot m-am bagat in seama.Singurul centru de colectare a peturilor de plastic pe care-l stiu este pe soseaua de centura, cum iesi din comuna rosu si faci stanga spre autostrada buc-pitesti.Dar cine dracu se duce pana acolo pt un sac de peturi pt care nici macar nu vrea sa ia bani(cazul meu) ci vrea doar sa stie ca sunt reciclate.

zuza said...

foarte bine ca te-ai bagat in seama :)
e adevarat, e atat de stupid sa fie nevoie sa te chinui ca sa faci ceva that only makes sense, fara nici un interes personal, doar asa, pentru ca ala e modul in care trebuie facute lucrurile..
am vazut si eu intre timp un camionas chiar la mine pe strada pe care scria ca preiau PET-uri, firma se chema CAMI COMEXIM ;) si le putem gasi aici datele de contact: http://www.afaceri-poligrafice.ro/clienti/cami.htm
daca dati de ei careva sa-mi puneti si mie un comment aici daca functioneaza treaba, eu inca nu am strans destule gunoaie ;)

Anonymous said...

am incercat sa adun eu cat mai multe...le gasiti aici: http://copiluatomic.wordpress.com/2008/05/30/centre-de-colectare-si-reciclare/....aaaa.. si cred ca am omis sa-i adaug pe cei de la copaculdehartie :D

Mase-Plastice.RO said...

Salut. De curand am actualizat pagina pentru reciclare (si nu numai) unde puteti gasi o lista a reciclatorilor (lista este generala) in domeniul maselor plastice. Pentru informatii suplimentare puteti accesa adresa: http://www.mase-plastice.ro/Reciclare/Reciclare.html sau http://www.mase-plastice.ro/Reciclare/Reciclare.html#firme Lista originala o puteti gasi aici: http://reciclare.minind.ro/Lista_RECICLATORI_deseuri_mase_plastice_03_04.pdf

Mase-Plastice.ro said...

Noile adrese pentru informatii suplimentare sunt: http://www.mase-plastice.ro/reciclare/reciclare.html
http://www.mase-plastice.ro/reciclare/reciclare-plastic.html
http://www.mase-plastice.ro/reciclare/reducere.html
http://www.mase-plastice.ro/reciclare/refolosire.html