Saturday, August 25, 2007

Pretty pink room in trouble

Dupa cum spuneam si mai devreme: inundatie => serverul retelei de "cartier" bye-bye => oricum switch-ul si router-ul de la mine baldabac => dat fiind ca situatia nu promitea sa se remedieze prea curand, ne-am facut abonament la Clicknet, deci, ta-daaa - am net!

Asa ca pozele, finalmente:









Sper sa incepem reparatiile saptamana asta, problema e ca in ciuda caldurii peretii nu par a se fi uscat => deci caca :P

Very tired, pretty pissed off de situatia asta.. Cand ma gandesc ca iar am de cumparat materiale, chestii, trestii, mizerie, uffff..

Monday, August 13, 2007

Bloggerita sinistrata :P

Deocamdata luati de citit de aici.
Cam asa a aratat duminica mea ;))
Deocamdata evident ca nu am net, ca au plutit diversele obiecte total indispensabile pentru functionarea acestuia ca o barcuta pe valuri. Sau sub ele. You get the picture.
Pun si poze, ca am. Da' nu acum, ca n-am cum.

Thursday, August 09, 2007

Me needs to vrrum vrrruuummmm

Stie cineva un instructor bun de scoala de soferi?
Am ajuns in acel moment din viata mea in care sunt obligata sa ma fac soferita, oricat m-am impotrivit eu pana acum ;))
Si as vrea un instructor destept si calm si care sa stie sa explice unei tute speriate de bombe ca mine de ce e misto sa conduci.. aveti cunostinta de asa cineva?

Tuesday, August 07, 2007

It's just a movie!

Am primit un nou tag (de la irn), de data asta unul greu ;)) dar poate unul dintre cele mai interesante ever.
Treaba suna cam asa: "Daca viata ta ar fi un film, ce fel de film ar fi?"

Ahem. Sa vedem:

Eu l-as vedea construit ca pe "Waking Life", o serie de scene aparent nelegate intre ele, fiecare cu insemnatatea ei cruciala, care ajung sa se intrepatrunda aproape doar prin prezenta implicita a mea in fiecare dintre ele.
Mai misto e ca fiecare dintre scenele astea are caracteristicile exacte ale mai multor genre-uri (god, iubesc pomposenia cuvantului astuia :))
- asa ca avem o bucatica de Friends mixed with ceva mai dark si mai baietos (merge si un Snatch sau un Trainspotting ceva, pe alocuri) - nu-mi vine nimic in minte acum - apropos de prietenii baieti din liceu;
- o bucatica de Sex and the City meets Bridget Jones meets ce stiu eu ce alte personaje feminine slightly fucked up - apropos de prietenele fete din viata mea, inclusiv sor-mea si prietenele ei;
- o bucatica gen Before Sunrise si Before Sunset pentru relatia si comunicarea bestiala la toate nivelurile dintre mine si my better half, chiar daca nu se va petrece in tren, ci cel mult in masina, dar mostly la mine si la el acasa;
- multa aberatie gen Drawn Together, for some sick reason ;))
- and then there's si mai multa aberatie legata de relatia dintre si cu parintii mei, dar n-as putea gasi un film echivalent sa va explic cam cum ar fi; un fel de Family Guy mai twisted si mai horror :))
- now and then cate o pauza muzicala - o bucatica de clip din melodiile mele preferate - cu siguranta ceva de la Killers, Stop Me al lui Mark Ronson, Depeche, Faithless, Cash, Cake, etc.

Oricum, pe scurt, un amalgam total de oameni, de agitatie, multa hahaiala dar si multe tonuri agresive, mai un moment scurt de respiro si de liniste, mai o bucata din soundtrack-ul vietii mele pus la maxim, zgomot de masa, simboluri consumeristice la greu, product placement la greu ;))

Nu stiu cum s-ar chema. Dar n-ar fi un film prea reusit, cred. Prea multe alternari intre plictiseala si haos total, o jonglare continua intre extreme intrerupta pe alocuri de momente atat de statice incat in realitate ai muri in fata televizorului daca n-ai avea telecomanda si multe posturi alternative ;)

Bine, ma repet, e doar un film. Stim toti cat se bate campii prin filme, vezi-doamne viziune cinematografica asupra unor evenimente reale. Bullshit :P E-X-A-G-E-R-A-R-I ! ;))

Da tag-ul lui mtx (care probabil il va face uitat :P), scandalosului, lui criz, lui boo si lui fry.

Later edit: si mariei, am uitat :)

Sunday, August 05, 2007

Cat ne-a costat cazarea anul asta la mare

Merita un post separat subiectul asta ;))

Ne-am dus la Nisipuri iarasi fara sa avem nimic rezervat in avans, ne-am prezentat la primul info-center pe care l-am gasit (pe strada care duce spre Kempinski, n-aveti cum sa-l ratati) si din optiunile prezentate am ales Hotel Metropol de 3*, in partea mai nordica a statiunii, dar foarte aproape de mare si chiar si de centru. Am platit 50 euro pe camera pe noapte, bani in care a fost inclus spre uimirea noastra si program de demi-pensiune, pe care desi eram convinsi ca il vom evita, l-am folosit cu maxima incredere, pur si simplu pentru ca mancarea era foarte variata si foarte buna. Singurul minus la hotelul asta a fost legat de faptul ca nu am avut aer conditionat, but it wasn't that bad. Personal foarte atent, curatenie, foarte ok.

La Nessebar am vrut neaparat sa stam in orasul vechi, asa ca am rezervat ceva cu vreo saptamana inainte. Am stat la Hotelul Saint George, un hotel in extremitatea stanga a insulei, 40 euro pe noapte camera. Aer conditionat, parcare, frigider, tv. Pretty cosy, curat, dragut. Nu va sfatuiesc sa alegeti pentru cazare Nessebarul nou, desi plaja e acolo, pentru ca e asa.. ca un mare Neptun. Blocuri mari si urate, poate cu conditii decente inauntru, insa cu siguranta fara farmecul Nessebarului vechi.

In Vama Veche am stat - mare greseala - la dispeceratul de cazare de la Bibi. Desi locul arata relativ decent, camera cu aer conditionat si baie in camera a fost 140 ron, insotita de un zgomot infernal, si in general, conditii dubiosele. Never again :P

Cum a aratat in Bulgaria la mare

Mi-e un pic lene sa stau sa mai fac descrieri asa de amanuntite ca anul trecut ;) Asa ca poze:

pe terasa hotelului Metropol din Nisipurile de Aur, la etajul 12:


vederea pe care o aveam de pe balconul camerei noastre de la etajul 11:


rasarit de soare la Nisipuri, tot de pe balcon pozat:


Nessebarul vechi vazut dinspre Nessebarul nou si Sunny Beach:


Unul dintre porturile dragalase din Nessebar:


Ruinele bisericii Sf. Sofia din Nessebar:


Sunny Beach vazut la apus din Nessebarul vechi:


Cod rosu la Sunny Beach, si lumea chiar nu intra in mare. In schimb apa avea o culoare ;)


Pozele facute de mtx, evident ;)

How Mii is kinda lame :P

Pai de ce? Pai pentru ca mtx si-a luat finalmente Wii, pe care si-l dorea de foarte foarte mult timp, si dupa aproximativ 2 zile de jucat pe el am o febra musculara apreciabila la brate si spate. I mean.. bloody lame!

Dar da, fun. Fun fun fun! :D Nu va povestesc acum de Wii Sports (aha! macar exista cuvantul "sport" in numele jocului de la care ma doare tot :P), ca a facut-o fry demult si destul de in detaliu. Tot ce pot sa zic ca my favourites in acest moment sunt boxul (da, oricat de impotriva violentei as fi eu :P) si cred ca tenisul, desi ma pricep sinistru de prost la el ;).

Am avut parte de o sambata superdraguta, in care ne-am jucat si cu sor-mea irn si cu ciuly, care au decis intr-un puseu total de maturitate sa aleaga bunastarea mentala si distractia in locul chestiilor mai pragmatice si scarboase gen frigider si masina de spalat vase. Cred ca e fost cel mai tare exemplu de impulse shopping pe care l-am vazut vreodata, care a dovedit yet again cat de tare e sa ai un Mii pe Wii :)

Asa ca weee :D. Sa vedem noi dureri de toate alea cand om juca in 4 :P

Wednesday, August 01, 2007

Better stick to dobre den

Si anul asta ca si anul trecut am observat ca bulgarii au un stil foarte special sa faca traduceri. In orice limba, nu cred ca prefera sa poceasca iremediabil mai curand germana, engleza sau romana. Fireste ca ma gandeam ca nimic nu poate sa fie mai tare decat sa ai ceva pe meniu ce se cheama "mizeria" (asta era traducerea in romana a unei salate, din cate imi amintesc), asa ca atunci cand am vazut de data asta pe un billboard la intrarea intr-un restaurant cuvantul "avanmancare" in loc de "antreuri" nu m-a mai mirat nimic ;)
Imi pare rau ca nu am pozat mai multe exemple, however, astea de mai jos sunt cat se poate de reprezentative pentru je m'enfutismul bulgarilor privind limbile straine. Sa se vanda domne, sa se vanda, in rest nu prea ne pasa ce si cum :P But at least they try :)





In incheiere, o alta mostra de intelepciune a comerciantilor din Nessebar: